Депутати пропонують встановити у законі забезпечення прокурорів житлом

08:00, 14 травня 2023
У Раді з’явився законопроект, яким визначається можливість забезпечення жилим приміщенням прокурора, якщо він потребує поліпшення житлових умов.
Депутати пропонують встановити у законі забезпечення прокурорів житлом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді зареєстрували законопроект 9277 про внесення змін до Закону «Про прокуратуру» щодо унормування проблемних питань забезпечення житлом прокурорів». Авторами виступають члени Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов, Сергій Іонушас, Максим Павлюк та інші.

Як вказують автори, забезпечення організаційної єдності функціонування органів прокуратури, підвищення якості роботи прокурорів, дотримання гарантій їх незалежності набуваються особливої актуальності, особливо в умовах воєнного стану в Україні.

Під час агресії російської федерації, прокурори, зокрема на територіях, які звільнені від окупації, не мають можливості проживання у облаштованих приміщеннях. Органи місцевої влади не завжди мають можливість забезпечити житлом прокурорів. Зазначене, у свою чергу, може впливати на виконання завдань прокуратури.

Про дане проблемне питання також наголошує Рада прокурорів України у своєму звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Його вирішення можливе шляхом внесення відповідних змін до Закону України «Про прокуратуру».

Отже, автори пропонують доповнити профільний закон нормою, відповідно до якої у разі, якщо прокурор потребує поліпшення житлових умов, він може забезпечуватися жилим приміщенням відповідно до діючих державних програм із житлового забезпечення.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області