Бюджет Пенсійного фонду пропонують звільнити від невластивих видатків

17:38, 12 червня 2023
Відбудеться перерозподіл коштів між напрямами їх використання, що забезпечить звільнення бюджету Пенсійного фонду України від невластивих видатків.
Бюджет Пенсійного фонду пропонують звільнити від невластивих видатків
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 9 червня було розглянуто підготовлений до другого читання проект Закону про внесення зміни до розділу ХV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо джерел оплати послуг з доставки пенсій та виплати допомоги на поховання за №9078.

Як повідомили у Комітеті, народні депутати схвалили текст порівняльної таблиці до законопроекту та рекомендували Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому як Закон.

«Прийняття законопроекту та його реалізація забезпечить звільнення бюджету Пенсійного фонду України від невластивих видатків та унормує питання оплати послуг із доставки пенсій та допомоги на поховання за рахунок коштів, визначених для виплати відповідних пенсій», - вказує Комітет.

Реалізація акта не потребуватиме додаткових видатків з Державного бюджету України, оскільки відбудеться перерозподіл коштів між напрямами їх використання - з покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України для виплати пенсій на видатки, які здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.

Разом з тим, картка законопроекту станом на 12 червня не містить даних від яких саме «невластивих видатків» пропонується звільнити бюджет Пенсійного фонду.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду