Працівники апаратів прифронтових судів поки що не отримують обіцяних надбавок: названа причина

08:07, 16 червня 2023
Мінфін наполягає на виконанні постанови Кабміну, а ДСА шукає кошти за рахунок судів, які зараз не працюють.
Працівники апаратів прифронтових судів поки що не отримують обіцяних надбавок: названа причина
Источник фото: dsa.court.gov.ua Джерело фото: dsa.court.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство фінансів та Державна судова адміністрація продовжують думати, як виконати постанову Кабінету міністрів № 391 від 25 квітня 2023 року щодо оплати праці держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування, які працюють на територіях де ведуться чи ще нещодавно велися бойові дії.

Постанова № 391 встановлює коефіцієнти для підвищення розміру зарплати державним службовцям, що працюють на територіях, де ведуться активні бойові дії (посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 2) та на територіях можливих бойових дій (посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 1,5).

Як знов підтвердили представники Міністерства фінансів та Державної судової адміністрації під час засідання Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади, що відбулось 14 червня, виділення додаткових коштів з бюджету для виплат працівникам апаратів судів, які працюють в судах на територіях, де відбуваються або нещодавно відбувались бойові дії, поки що не передбачено.

Міністерство фінансів, як і раніше, вважає, що додаткові гроші на виконання постанови № 391 потрібно шукати в бюджеті самої судової влади. ДСА ж вчергове підтвердило, що зазначені кошти відшукати в судовій владі практично неможливо через відсутність «зайвих» коштів.  

Втім, ДСА все ж напрацьовує варіанти виконання постанови Кабінету міністрів і шукає ресурси для виплати надбавки.

«ДСА прораховує можливість економії за рахунок територій, де не здійснюється правосуддя, де є простої, де є призупинення трудових договорів. Ми готуємо пропозиції для забезпечення виплат і виконання постанови Кабінету міністрів. ДСА зробить відповідний аналіз для перерозподілу коштів. Постанову Кабінету Міністрів треба виконувати», - розповіла на засіданні Робочої групи директор департаменту фінансово-економічної діяльності, бухгалтерського обліку та звітності ДСА Віолета Мишкіна.

Нагадаємо, що у травні у Державній судовій адміністрації повідомили, що для виплати підвищеного окладу працівникам апаратів судів в районах бойових дій додатково потрібно 332,2 млн. гривень.

Також, в ДСА розповіли, чому розмір стимулюючих виплат в ТУ ДСА та в судах першої та апеляційної інстанції у 2022 році відрізнявся в рази.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду