Кабмін відклав атестацію робочих місць за умовами праці до завершення війни

16:25, 3 липня 2023
Згідно з рішенням уряду атестація робочих місць, строк якої настав у період воєнного стану проводиться протягом шести місяців після завершення воєнного стану за рішенням роботодавця, яке погоджене з профспілкою.
Кабмін відклав атестацію робочих місць за умовами праці до завершення війни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів відклав атестацію робочих місць за умовами праці до завершення воєнного стану. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №660 від 30 червня

“Атестація, строк проведення якої настав у період воєнного стану, за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, проводиться протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні», - зазначається у документі

Зазначається, що результати атестації, проведеної до введення воєнного стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування.

Результати атестації використовуються під час визначення права на пенсію за віком на пільгових умовах, пільг і компенсацій за рахунок підприємств,  установ та організацій, обґрунтування пропозицій про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», уряд вводить виплату роботодавцям компенсації за працевлаштування нових співробітників.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду