Ентоні Блінкен наголосив на продовженні Україною антикорупційних зусиль – зокрема реформі митниці

20:29, 11 вересня 2024
Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що Україні потрібно далі докладати зусиль у демократичних реформах.
Ентоні Блінкен наголосив на продовженні Україною антикорупційних зусиль – зокрема реформі митниці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США віддані українській перемозі, зокрема тому, щоб Україна спиралася на свою економіку та демократію і відповідала стандартам НАТО. Про це розповів держсекретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу у Києві 11 вересня.

«Україна далі йде дорогою демократичних реформ», зазначив Блінкен. Зокрема, за його словами, парламент нещодавно ухвалив закон для поліпшення розслідування фінансових злочинів, збільшення суддів у Вищому антикорупційному суді і також увагу прикуто до резонансних справ, пов’язаних з корупцією.

«Громадянське суспільство працює» - підкреслив Блінкен і додав, що «треба ще працювати». «Україна повинна зробити так, щоб у інвесторів не було конкуренції із «сірим ринком».

Також важливим є питання митного законодавства, яке стоїть на порядку денного парламенту» - зауважив Держсекретар США.

Стосовно того, коли Україна отримає обіцяні кошти від G7 за рахунок заморожених активів рф, то Блінкен заявив, що робота з цього приводу «ведеться».

Як раніше писала «Судово-юридична газета», МВФ у своїй заяві перелічив реформи, які має зробити Україна для отримання коштів. Зокрема, це реформа митниці, Рахункової палати, зміни до Кримінального процесуального кодексу, створення Вищого адмінсуду, аудит НАБУ, допризначення наглядової ради «Укренерго» тощо.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду