Вища рада правосуддя відмовилася продовжити термін відсторонення одеського судді

17:45, 14 червня 2017
Підставою тимчасового відсторонення судді від правосуддя стало наявність кримінального провадження за підозрою судді у вчиненні кримінального правопорушення.
Вища рада правосуддя відмовилася продовжити термін відсторонення одеського судді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 13 червня розглянула клопотання першого заступника генерального прокурора України Сторожука Д. А. про продовження терміну тимчасового відсторонення судді Суворовського районного суду міста Одеси Бобовського Костянтина Юрійовича від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Доповідач з цього питання — член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич — поінформував, що до Вищої ради правосуддя надійшло клопотання першого заступника генерального прокурора України Сторожука ДА. від 09.06.2017 про продовження терміну тимчасового відсторонення судді Суворовського районного суду міста Одеси Бобовського К. Ю. від здійснення правосуддя в зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності на два місяці, передає прес-служба ВРП.

У той же час під час засідання було зазначено, що, відповідно до ч. 6 ст. 64 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», повторне звернення генерального прокурора або його заступника з клопотанням про тимчасове відсторонення судді від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності або з клопотанням про продовження терміну такого відсторонення щодо судді в межах одного кримінального провадження не допускається, крім випадків скасування попереднього рішення Вищої ради правосуддя судом.

Вища рада правосуддя вирішила клопотання першого заступника генерального прокурора України Сторожука Д. А. про продовження терміну тимчасового відсторонення судді Суворовського районного суду міста Одеси Бобовського Костянтина Юрійовича від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності повернути без розгляду.

Нагадаємо, що рішенням Вищої ради правосуддя від 12 березня 2017 року №486/0/15-17 дано згоду на утримання під вартою судді Суворовського районного суду міста Одеси Бобовського К. Ю., який підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Постановою Шевченківського районного суду міста Києва від 17 березня 2017 року до підозрюваного Бобовського К. Ю. застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Строк дії цієї постанови визначено до 17 травня 2017 року.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 30 березня 2017 року №640/0/15-17 клопотання першого заступника генерального прокурора України задоволено частково та тимчасово відсторонений від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до 21 квітня 2017 року суддя Суворовського районного суду міста Одеси Бобовський К. Ю.

Підставою тимчасового відсторонення судді від правосуддя стало наявність кримінального провадження за підозрою судді у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України, а також за фактом вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, частинами 1 і 2 ст. 328 КК України, повідомлення судді Бобовському К. Ю. про підозру у вчиненні злочину, застосування судом до Бобовського К. Ю. запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Ухвалою Апеляційного суду міста Києва від 12 квітня 2017 року скасовано постанову Шевченківського районного суду міста Києва від 17 березня 2017 року про застосування до підозрюваного Бобовського К. Ю. запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Прийнято нове рішення, яким застосований до підозрюваного Бобовського К. Ю. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Термін дії постанови визначено до 21 квітня 2017 року.

Нагадаємо, на засіданні 20 квітня Вища рада правосуддя продовжила термін тимчасового відсторонення судді Суворовського районного суду міста Одеси Костянтина Бобовського від здійснення правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді