Прес-служби судів навчать працювати зі ЗМІ

14:55, 4 липня 2017
У Чернівецькому регіональному відділенні Національної школи суддів України провели семінар: «Забезпечення об’єктивного та неупередженого висвітлення діяльності судів. Зв’язки з громадськістю в судах».
Прес-служби судів навчать працювати зі ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

30 червня в Чернівецькому регіональному відділенні Національної школи суддів України відбувся семінар для спеціалістів із забезпечення зв'язків із засобами масової інформації (прес-секретарів) місцевих загальних, окружних, господарських та апеляційних судів на тему: «Забезпечення об’єктивного та неупередженого висвітлення діяльності судів. Зв’язки з громадськістю в судах».

З метою і регламентом роботи семінару ознайомила в. о. директора Чернівецького регіонального відділення Ганна Барабащук, передає прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.

Під час семінару доцент кафедри журналістики Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, заслужений журналіст України Тетяна Смолдирева надала практичні поради щодо проведення інтерв'ю з суддями та працівниками апарату суду, а також ознайомила з правилами складання текстів публічних промов і основами ораторського майстерності.

Доктор наук із соціальних комунікацій, завідувач кафедри журналістики Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, член Національної спілки журналістів України Любов Василик розповіла, як спростовувати публікації з недостовірною інформацією і як реагувати на запити, критичні публікації та повідомлення.

Головний спеціаліст із забезпечення зв'язків із засобами масової інформації Апеляційного суду Івано-Франківської області Людмила Безусова-Попович звернула увагу на основні напрямки діяльності прес-секретаря суду.

Суддя Першотравневого районного суду міста Чернівці Аліна Федіна детально проаналізувала обов'язки прес-секретаря як ключової особи щодо забезпечення відкритості суду.

Також учасників семінару ознайомили з жанрами журналістики, а також розповіли, зокрема, чим відрізняються інформаційні та аналітичні жанри; надали практичні поради з розвитку вміння і навичок, необхідних для забезпечення комунікаційних зв'язків суду і громадськості.

Участь в семінарі взяла також головний спеціаліст зі зв'язків із засобами масової інформації Апеляційного суду Тернопільської області.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду