Без світла та води: ДСА шукає шляхи забезпечення судів альтернативними джерелами електроенергії

13:43, 24 листопада 2022
Станом на 24 листопада 2022 року майже по всій Україні велика кількість судів працює в дистанційному режимі через відсутність електрики.
Без світла та води: ДСА шукає шляхи забезпечення судів альтернативними джерелами електроенергії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Ракетні удари країни-агресора по об’єктах енергетичної інфраструктури України призвели до того, що майже по всій країні відсутне електропостачання не тільки в домівках, а й у судових установах. Наразі суди повідомляють про те, що через відсутність електропостачання не мають можливості повноцінно здійснювати авторозподіл справ, проводити та фіксувати судові засідання, вносити рішення до ЄДРСР та інше.

Державна судова адміністрація України вживає всіх необхідних заходів щодо пришвидшення відновлення електропостачання в судових установах та намагається знайти шляхи забезпечення судів альтернативними джерелами електроенергії. Про це повідомляє пресслужба ДСА.

«Так, на жаль, станом на 24 листопада 2022 року майже по всій Україні велика кількість судів працює в дистанційному режимі через відсутність електрики. Ми, зі свого боку, намагаємось знайти рішення для цього питання. Проводимо наради з мерами обласних центрів, з керівництвом регіональних відділень ДТЕКу, з представниками військових адміністрацій задля того, щоб забезпечити сприяння в безперебійному електропостачанні судам. Ситуація складна, проте ми впораємся. Я хочу висловити щиру вдячність працівникам комунальних служб, ДСНС, суддям, працівникам апаратів судів, громадянам за вашу роботу і незламність. Разом, ми все подолаємо!» – сказав Голова ДСА України Олексій Сальніков, коментуючи поточну ситуацію.

Очільник ДСА також звернувся до проєктів з надання міжнародної технічної допомоги з проханням сприяти в забезпеченні судів альтернативними джерелами електроенергії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Костін
    Андрій Костін
    Генеральний прокурор України
  • Юрій Жизнєвський
    Юрій Жизнєвський
    голова Житомирського апеляційного суду
  • Микола Мойсюк
    Микола Мойсюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Олена Соколенко
    Олена Соколенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ростислав Кузан
    Ростислав Кузан
    суддя Львівського окружного адміністративного суду