ВРП збільшила чисельність суддів ВАКС та Апеляційної палати Антикорсуду

13:51, 26 вересня 2023
Рішення про збільшення чисельності суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду ВРП ухвалила 26 вересня.
ВРП збільшила чисельність суддів ВАКС та Апеляційної палати Антикорсуду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 26 вересня, Вища рада правосуддя ухвалила рішення про збільшення чисельності суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, на 15 та 9 суддів відповідно. Про це повідомив керівник апарату ВАКС Богдан Крикливенко.

За його словами, цьому передувало рішення зборів суддів ВАКС, які звернулися до ВРП 12 липня 2023 року, адже кількість проваджень, які надходять до ВАКС постійно збільшується, а розширення підсудності вже відбулося кілька разів і продовжується у законопроектних ініціативах.

«Критично важливо ухвалювати рішення для уникнення проблем, а не тільки коли проблеми вже настали, саме тому сьогоднішнє рішення ВРП дуже важливе, надалі «мʼяч» переходить на поле ВККС, яку будемо просити розпочати конкурс на посади суддів ВАКС чим скоріше.

Очікуємо оголошення про конкурс і активної в ньому участі всіх бажаючих гідних кандидатів та кандидаток», - зазначив Богдан Крикливенко.

Раніше Вищий антикорупційний суд повідомив про необхідність збільшення чисельності суддів, як власне першої інстанції ВАКС, так і його Апеляційної палати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва