Робоча група при ВРП представила проект Єдиних показників для оцінки доброчесності та професійної етики судді

10:44, 1 липня 2024
Документ надіслано на погодження до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів, Громадської ради доброчесності.
Робоча група при ВРП представила проект Єдиних показників для оцінки доброчесності та професійної етики судді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Робоча група при Вищій раді правосуддя завершила роботу над проектом Єдиних показників для оцінки доброчесності та професійної етики судді (кандидата на посаду судді). У підготовленому документі визначено основні терміни, принципи оцінювання, зміст критеріїв доброчесності та професійної етики.

Про це повідомили у ВРП та зазначили, що документ буде оприлюднено після затвердження Вищою радою правосуддя.

Наразі проект надіслано на погодження до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів, Громадської ради доброчесності. Їхні пропозиції до проекту мають надійти до ВРП до 9 липня.

Відповідно до статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Раді надано повноваження затверджувати такі показники після консультацій з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Радою суддів України та Громадською радою доброчесності.

Затвердження єдиних критеріїв для оцінки доброчесності та професійної етики судді та кандидата передбачено й Програмою Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки.

Для розробки єдиних показників у лютому 2024 року рішенням Ради № 375/0/15-24 було створено робочу групу, до складу якої увійшли члени Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Громадської ради доброчесності, судді, представники міжнародних проектів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд