Аудитори Харківщини виявили багатомільйонні порушення

16:00, 25 липня 2017
За шість місяців фахівці забезпечили відшкодування втрат ресурсів на суму 22,8 млн грн і подали шість позовів на суму 3,1 млн грн.
Аудитори Харківщини виявили багатомільйонні порушення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З січня по червень 2017 року фахівці Північно-Східного офісу Держаудитслужби забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 22,8 млн грн.

Про це повідомив Урядовий портал.

Також в ході непланових перевірок і моніторингу закупівель попереджено витрати на закупівлю товарів, робіт і послуг шляхом скасування торгів і розірвання укладених договорів на суму 179,1 млн грн.

За підсумками проведених аудитів об'єктами контролю були враховані 106 пропозицій і рекомендацій. Також органи місцевої влади та самоврядування, керівники установ і підприємств за результатами контрольних заходів прийняли 34 управлінських рішення.

Правоохоронним органам передано матеріали 27 контрольних заходів, за якими розпочато 22 досудових розслідування і вручені 11 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального злочину.

«З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів до суду пред'явлено шість позовів на суму 3,1 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Крім цього, до адміністративної відповідальності притягнуто 153 особи, до дисциплінарної та матеріальної — 49 осіб, і звільнено три посадових особи.

До деяких об'єктів за порушення бюджетного законодавства застосовано фінансові санкції у вигляді: призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень та прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів.

Також в Державну службу фінансового моніторингу України були відправлені п'ять інформацій про виявлені в ході контрольних заходів господарських операцій, які підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 128,4 млн грн.

Нагадаємо, Мінфін анонсував реформування Держфіскальної служби.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва