Генпрокуратура розслідує захоплення державної влади Януковичем

12:17, 6 вересня 2017
Генпрокуратура України відзвітувала про проміжні результати розслідування факту захоплення державної влади неконституційним способом.
Генпрокуратура розслідує захоплення державної влади Януковичем
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжує системну роботу з розслідування злочинів, скоєних в 2010-2014 роках колишніми високопоставленими чиновниками, повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури України.

Так, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади шляхом розширення неконституційним способом повноважень президента України за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту і уряду, винесення неправосудних рішень Конституційним судом України і зловживання службовим становищем керівниками вищих органів державної влади.

На підставі зібраних в рамках цього кримінального провадження доказів 1 вересня 2017 року повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України колишньому президенту України В. Януковичу та колишньому міністру юстиції України О. Лавриновичу в скоєнні при пособництві заступника останнього і спільно з іншими особами захоплення державної влади, в тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні — Верховної Ради України зміни до чинної Конституції України шляхом внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року і його офіційного опублікування. Колишньому заступнику міністра юстиції України повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 109 КК України.

Досудове розслідування триває. Збираються докази і перевіряються на предмет достатності і допустимості для вирішення питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення вищевказаних злочинів.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що Оболонський суд продовжує розгляд справи про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

Також повідомлялося, що заарештовані півтонни золота «сім'ї» Януковича, вивезені за кордон.

Стало відомо, куди пропали напрацювання щодо змін до Конституції.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду