Укренерго та Укравтодор приєдналися до операцій з управління державним боргом

14:47, 28 липня 2022
Укренерго та Укравтодор запропонували держателям їх єврооблігацій, випущених під державні гарантії України, погодити певні зміни до умов цих єврооблігацій.
Укренерго та Укравтодор приєдналися до операцій з управління державним боргом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, 20 липня Україна оголосила про запуск операцій з управління державним боргом. Після цього, 28 липня, Укренерго та Укравтодор запропонували держателям їх єврооблігацій, випущених під державні гарантії України, погодити певні зміни до умов цих єврооблігацій. Про це повідомляє Мінфін.

Умови пропозицій Укренерго та Укравтодору є значною мірою подібними до умов пропозиції, яку раніше зробила Україна щодо державних єврооблігацій. У разі схвалення ці правочини з борговими зобов’язаннями за єврооблігаціями Укренерго та Укравтодору сприятимуть подальшому збереженню валютної ліквідності в країні, дозволяючи двом установам зосередити свої наявні фінансові ресурси на необхідні та пріоритетні проекти з відновлення та підтримки електричної мережі та дорожньої інфраструктури в Україні. Ці єврооблігації гарантовані Україною.

З метою визначення того, чи були отримані необхідні згоди від держателів для прийняття ними письмових резолюцій щодо пропозицій Укренерго та Укравтодору згідно з вимогами пунктів про колективні дії в умовах відповідних єврооблігацій, згоди держателів єврооблігацій Укренерго та Укравтодору будуть агреговані в ході підрахунків зі згодами держателів єврооблігацій України, наданими у відповідь на пропозицію України.

Крім того, Укренерго просить держателів своїх єврооблігацій схвалити відстрочку щодо строків перевірки досягнення цілей, пов’язаних із сталим розвитком, і додати можливість коригувати такі цілі в майбутньому, враховуючи наслідки війни.

Однією з цілей цих операцій з управління борговими зобов’язаннями є забезпечення однакового ставлення до всіх зовнішніх приватних кредиторів України, як за державним, так і за гарантованим державою боргом. Після внесення запланованих змін до умов єврооблігацій Укренерго та Укравтодору, їх зобов’язання за цими єврооблігаціями залишаться повністю гарантованими державою.

«Як було попередньо оголошено в нашому Меморандумі, у зв'язку з отриманням згоди, Укренерго та Укравтодор приєднуються до пропозиції змінити умови єврооблігацій на умовах, що великою мірою подібні до умов транзакцій, які ми запустили минулого тижня. За допомогою цих операцій з управління борговими зобов’язаннями, ми плануємо проактивно знайти взаємоприйнятне з держателями єврооблігацій вирішення проблем валютної ліквідності, з якими ми стикаємося через агресивну війну Росії. Ми вдячні інвесторам, які висловили свою солідарність з Україною та продовжують підтримувати нас у найскладніші часи нашої історії», – зазначив Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Раніше ми писали, що Україна пропонує інвесторам у цінні папери «Укравтодору» та «Укренерго» відстрочити виплату боргів мінімум на 2 роки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді