Укрпошта припинила роботу на тимчасово окупованих територіях

19:10, 1 серпня 2022
Укрпошта припинила обслуговувати клієнтів на тимчасово окупованих територіях України через загрозу життю працівників та можливих пограбувань.
Укрпошта припинила роботу на тимчасово окупованих територіях
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Укрпошта припинила обслуговувати клієнтів на тимчасово окупованих територіях України через загрозу життю працівників та можливих пограбувань. Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський.

«Від сьогодні, перший раз з 24 лютого, Укрпошта працює лише на території, підконтрольній Україні. До вчорашнього дня, попри всі перешкоди та завдяки героїчній роботі наших працівників, зокрема в Запоріжжі, а до цього в Херсоні, ми виплачували сотні тисяч пенсій, приймали та перераховували платежі за комунальні послуги, а також доставляли продукти», – розповів він.

Рішення про припинення роботи на непідконтрольній Україні території в компанії прийняли через значну загрозу життю працівників та загрозу пограбування з боку бійців російської армії та так званих ЛНР/ДНР.

«Вони не дають нам доставляти пенсії, бо їм треба зібрати номери паспортів від пенсіонерів для «референдумів» в обмін на пенсії в «дерев’яній валюті» звичним для них шантажем», – додав Смілянський.

Керівник оператора запевнив, що Укрпошта повернеться до обслуговування українців після звільнення територій, включно з Донецькою, Луганською областями та Кримом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду