Андрій Костін розповів, як загинули військовополонені в Оленівці

20:53, 1 серпня 2022
Генпрокурор наголосив, що це, беззаперечно, - не ракетний обстріл.
Андрій Костін розповів, як загинули військовополонені в Оленівці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Приміщення Оленівської колонії, де тримали українських військовополонених, знищено не ракетами, а іншою зброєю. Про це заявив генпрокурор України Андрій Костін в ефірі національного телемарафону.

Генпрокурор розповів, що кожні три години отримує інформацію по кримінальному провадженню стосовно масового вбивства в Оленівській колонії.

«Попередні висновки наших міжнародних експертів говорять про те, що причиною цього вбивства або способом цього вбивства була термобарична зброя. Це попередні висновки декількох міжнародних експертів», - зазначив генпрокурор.

Костін наголосив, що це, беззаперечно, - не ракетний обстріл. У цьому міжнародні експерти впевнені.

«Це також підтверджується тією інформацією, яку наразі опрацьовують органи досудового розслідування під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора», - додав він.

Що стосується конкретних осіб, то невідкладні слідчі дії розпочаті, вони тривають, але це питання є складнішим, зазначив Костін.

«На мій погляд, пріоритетним зараз є викриття російської пропаганди та дезінформації про можливий підрив цієї будівлі ракетними системами типу HIMARS, про те, що вони намагаються зараз стверджувати. Але ще раз хочу сказати, що ми маємо вже попередні висновки міжнародних експертів про те, що це було наслідком застосування термобаричної зброї, якою користується саме країна-агресор», - підсумував генпрокурор.

Нагадаємо, що 29 липня стався обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. 

СБУ, ЗСУ, розвідка та омбудсмен вимагають направити представників ООН, МКЧХ в колонію в Оленівці з метою інспекційної місії.

Також ми повідомляли, що Україна закликала суд Гааги розслідувати злочини РФ щодо військовополонених.

Андрій Єрмак заявив, що акт тероризму в Оленівці росіяни планували заздалегідь.

Окупанти виклали список прізвищ поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці, але у патронатній службі «Азову» закликають рідних полонених не вірити їм.

Тим часом Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих українських військовослужбовців у Оленівці. 

А ще відомо, що «Червоний Хрест» не допустили до колонії в Оленівці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді