Депутату-глорифікатору з Черкас обрано запобіжний захід — прокуратура

21:23, 4 серпня 2022
Депутат заперечував військову агресію рф проти України та вчинення російською армією військових злочинів.
Депутату-глорифікатору з Черкас обрано запобіжний захід — прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Соснівським районним судом м. Черкаси обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (за ч.ч. 1 і 3 ст. 436-2 КК України) депутату Черкаської міської ради, якого підозрюють у глорифікації представників країни-агресора. Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

«Нагадаємо, що вказана особа після заборони діяльності політичної партії «Опозиційна платформа – за життя», публічно заявивши про підтримку України в російсько-українській війні, продовжувала залучати прибічників «руZкого міра», серед яких поширювала інформацію, в якій заперечувала військову агресію рф проти України, вчинення російською армією військових злочинів, а також засуджувала діяльність військово-політичного керівництва України.

При обранні запобіжного заходу суд визначив підозрюваному альтернативну заставу в сумі 208 тис. грн. Не погоджуючись з прийнятим рішенням щодо суми визначеної судом застави, процесуальним прокурором внесенно апеляцію на рішення слідчого судді, оскільки прокурор просив визначити мінімальну суму застави 1 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва