Нові санкції мають блокувати атомну галузь Росії , — Зеленський

09:22, 14 серпня 2022
Окупанти намагаються надзвичайно цинічно залякувати людей, використовуючи Запорізьку атомну станцію, — Президент.
Нові санкції мають блокувати атомну галузь Росії , — Зеленський
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна і партнери наполягатимуть на тому, щоб нові санкції проти Росії блокували атомну галузь країни-агресора. Про це сказав Володимир Зеленський у зверненні.

"Окупанти намагаються надзвичайно цинічно залякувати людей, використовуючи Запорізьку атомну станцію. Вони фактично прикриваються станцією, щоб обстрілювати Нікополь і Марганець. Вони влаштовують постійні провокації з обстрілами території АЕС і намагаються нагнати на цей напрямок свої додаткові сили, щоб іще більше шантажувати нашу державу та весь вільний світ.

Якщо хтось там у Росії думає, що їм це щось може дати, то вони помиляються. Російський шантаж тільки мобілізує ще більше глобальних зусиль для протистояння терору. Кожен день перебування російського контингенту на території Запорізької АЕС та в сусідніх районах нашої держави настільки збільшує радіаційну загрозу для Європи, що навіть у пікові моменти протистояння в часи холодної війни такого не було.

Звичайно, на це має бути потужна реакція. Українські дипломати й представники держав-партнерів зроблять усе, щоб нові санкції проти Росії обов’язково блокували російську атомну галузь", — сказав Президент. 

Зеленський наголосив, що всі посадовці держави-терориста, а також ті, хто їм допомагає в цій "шантажистській операції з атомною станцією", мають відповідати в міжнародному суді.

"А кожен російський військовий, який або стріляє по станції, або стріляє, прикриваючись станцією, повинен розуміти, що стає особливою мішенню для нашої розвідки, для наших спецслужб, для нашої армії", - додав він.

Нагадаємо, що один із інженерів Запорізької АЕС заявив, що ситуація на Запорізькій АЕС близька до Фукусіми. 

Президент Володимир Зеленський вважає, що Росія може спровокувати найбільшу в історії радіаційну аварію на Запорізькій атомній станції.

В Офісі Президента вважають, що РФ хоче знеструмити південні області, а потім звинуватити в цьому Україну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області