Андрій Костін під час зустрічі з Генсеком ООН окреслив пріоритетні для прокурорів напрями роботи

10:45, 17 серпня 2022
«Наша ключова мета – відновлення справедливості як результат ефективної роботи прокурорів при скоординованій співпраці з міжнародними партнерами», — зазначив Генпрокурор.
Андрій Костін під час зустрічі з Генсеком ООН окреслив пріоритетні для прокурорів напрями роботи
Фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з восьмим Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном та лауреатом Нобелівської премії миру, колишнім президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом Кальдероном. Участь у зустрічі також взяла заступниця Міністра юстиції України Ірина Мудра. Про це повідомляє пресслужба ОГП.

Почесні гості відвідали Україну як представники The Elders – незалежної групи світових лідерів, які разом працюють заради миру, справедливості та прав людини.

Генеральний прокурор привітав візит делегації The Elders до Києва: «Дозвольте мені висловити вдячність за вашу особисту участь та зусилля в утверджені гуманізму та миру. Така підтримка надихає та додає нам сил рухатися вперед».

Андрій Костін окреслив пріоритетні для прокурорів напрями роботи, направлені на захист прав людини та відновлення міжнародного правопорядку, які порушила агресія РФ. «Наша ключова мета – відновлення справедливості як результат ефективної роботи прокурорів при скоординованій співпраці з міжнародними партнерами. Для досягнення поставлених цілей ми потребуємо синергійної кооперації та комплексних підходів. Зі свого боку, ми зробимо все від нас залежне, щоб перемогти на цьому фронті, спираючись на підтримку міжнародних інституцій та експертів», - заявив він.

Заступник голови The Elders Пан Гі Мун висловив солідарність з мужнім українським народом. У свою чергу, Хуан Мануель Сантос додав, що світ повинен зробити все можливе, щоб допомогти народу України жити в мирі, гідності та свободі, а в центрі відновлення справедливості мають бути потерпілі.

Під час зустрічі обговорили застосування усіх механізмів для відновлення справедливості на міжнародній арені.

Заступниця Міністра юстиції України Ірина Мудра, яка також взяла участь у зустрічі, погодилася з необхідністю впровадження комплексного механізму відповідальності російського агресора у всіх вимірах – від кримінального переслідування злочинців всіх рівнів до відшкодування шкоди кожному, хто потерпів від агресії, та державі Україна.

Високоповажні гості висловили щиру підтримку українському народу у його боротьбі за мир та права людини. Вони погодилися з необхідністю застосовувати всі доступні механізми для відновлення правопорядку на притягнення винних до відповідальності.

«Ми цінуємо увагу світових лідерів до України та сподіваємося на ваші слушні поради та думки задля миру. Ми також будемо вдячні за вагому підтримку наших ініціатив, зокрема щодо створення міжнародного механізму для притягнення до відповідальності політичного та військового керівництва держави-агресора», - звернувся до шановних гостей Андрій Костін. 

Пан Гі Мун та Хуан Мануель Сантос Кальдерон зауважили, що група світових лідерів вже закликала до створення спеціального кримінального трибуналу для розслідування злочину агресії в Україні та притягнення до відповідальності керівника країни-агресора, яка вторглася на суверенну територію. Вони додали, що залишаються вірними задекларованій позиції організації.

Фото: gp.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва