В Одесі за $7 000 приписували військовозобов’язаним хвороби для виїзду за кордон

15:40, 17 серпня 2022
Правоохоронці викрили схему для виїзду за кордон військовозобов’язаних.
В Одесі за $7 000 приписували військовозобов’язаним хвороби для виїзду за кордон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Одесі правоохоронці викрили групу осіб за фактом незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомляє офіційний сайт ОГП.

За даними слідства, вони підшуковували чоловіків призовного віку, яким за винагороду у 7000 доларів США пропонували допомогу у незаконному перетині кордону.

«За цю суму лікарі військово-лікарської комісії і службові особи Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Одеси за відсутності підстав видавали завідомо підроблені документи про непридатність особи до військової служби через начебто існуючі захворювання.

Правоохоронці затримали двох осіб під час видачі підроблених документів. За місцем роботи та проживання затриманих проводяться обшуки, вживаються заходи щодо встановлення їх спільників, а також осіб, яких безпідставно визнано непридатними до військової служби», — сказано у повідомленні.

Фото: ОГП

Раніше ми писали, що у Києві ліквідували підпільну «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва