СБУ заблокувала роботу мережі агітаторів, які зі Львова працювали на так звану «ЛНР»

21:45, 1 вересня 2022
Вони виправдовували злочини окупантів та поширювали фейки.
СБУ заблокувала роботу мережі агітаторів, які зі Львова працювали на так звану «ЛНР»
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Львові викрили мережу пропагандистів, які працювали на так звану "ЛНР". Вони виправдовували злочини окупантів та поширювали фейки. Про це повідомляє СБУ. 

За даними слідства, агітатори виконували інструкції кураторів з "управління гуманітарних операцій ЛНР", яке керується російськими спецслужбами. Пропагандисти працювали на Львівський регіон. У соцмережах зловмисники з фейкових сторінок виправдовували дії окупантів.

Керував мережею чоловік з проросійськими поглядами. Він є адміністратором антиукраїнської спільноти "Львівська народна республіка". Також він наповнював антиукраїнські сайти, у тому числі "ВосходИнфо".

У помешканні пропагандиста знайшли комп'ютерну техніку та інші докази співпраці з окупантами. Організатору мережі оголосили підозру за 5 статтями ККУ. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Іншим учасникам мережі також оголосили підозру.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді