Карта бойових дій на 5 вересня: яка ситуація на фронті

09:45, 5 вересня 2022
Карта бойових дій в Україні: де точаться бої 5 вересня.
Карта бойових дій на 5 вересня: яка ситуація на фронті
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За минулу добу українським захисникам вдалось успішно відбити атаки окупантів на Краснопіллі, Бахмутському, Бахмуті, Майорську, Зайцевому, Кодему, Соледарі та Первомайському. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Крім цього, українська авіація нанесла 12 ударів, спрямованих на ураження бойовиків, військової техніки, а також інших об’єктів ворога.

Карта бойових дій в Україні Deep State:

Умовні позначення на карті:

  • Сині ділянки — територія, звідки окупантів вибито;
  • Зелені ділянки — територія, звільнена наприкінці березня – початку квітня;
  • Сірі ділянки — територія, що потребує уточнення;
  • Червоні ділянки — територія, захоплена окупантами;
  • Чорний колір — територія Криму та ОРДЛО;
  • Рожевий колір — територія Придністров’я.

Оперативна ситуація в Україні станом на 5 вересня 2022 року:

На Сіверському напрямку росіяни ударили по 12 населених пунктах Чернігівської та Сумської областей. Нещодавня ротація підрозділів противника призвела до посилення інтенсивності обстрілів вздовж державного кордону.

На Харківському напрямку окупанти обстріляли населені пункти Одноробівка, Соснівка, Уди, Руські Тишки, Петрівка, Руська Лозова, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Норцівка, Гусарівка, Чепіль, Покровське та інші.

На Слов’янському напрямку обстрілів з боку рашистів зазнали населені пункти Богородичне, Долина, Краснопілля, Нова Дмитрівка, Дмитрівка, Мазанівка, Сулигівка, Карнаухівка.

На Краматорському напрямку від російських обстрілів постраждали Слов’янськ, Сіверськ, Райгородок, Донецьке, Григорівка, Івано-Дар’ївка, Званівка, Спірне, Веселе, Переїзне.

На Бахмутському напрямку загарбники завдали ударів у районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка, Виїмка та Роздолівка.

На Авдіївському напрямку атак з боку росіян зазнали Новокалинове, Бердичі, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Авдіївка, Орлівка.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв військову та цивільну інфраструктуру населених пунктів Мар’їнка, Парасковіївка, Микільське, Вугледар, Солодке, Шевченко, Велика Новосілка, Богоявленка, Павлівка, Новодонецьке, Новомайорське, Нескучне, Времівка.

На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли Зарічне, Щербаки, Новоданилівку, Білогір’я, Гуляйпільське, Гуляйполе, Дорожнянку, Червоне, Полтавку, Ольгівське, Новопіль, Новосілку, Бурлацьке, Времівку.

На Південнобузькому напрямку противник обороняється та обстрілює майже всі населені пункти вздовж лінії зіткнення. Авіаційні удари було зафіксовано в районах населених пунктів Любомирівка, Безіменне, Костромка, Білогірка, Велике Артакове.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя