Розстріляли чоловіка під час окупації Гостомеля: двом військовослужбовцям РФ повідомлено про підозру

13:08, 5 вересня 2022
Заочно повідомлено про підозру двом російським військовослужбовцям за фактами порушення законів та звичаїв війни.
Розстріляли чоловіка під час окупації Гостомеля: двом військовослужбовцям РФ повідомлено про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Двом російським військовослужбовцям, які розстріляли цивільного громадянина під час окупації Гостомеля, повідомлено про підозру. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру двом російським військовослужбовцям за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

«За даними слідства, у березні 2022 року на території Гостомельського притулку для тварин по вул. Свято-Покровській окупанти облаштували тимчасовий військовий пункт. Для розвантаження та переміщення боєприпасів вони намагалися залучити місцеве цивільне населення. Один із мешканців відмовився. Тоді окупанти з метою залякування відвели чоловіка у лісопосадку начебто для розстрілу. Коли місцевий вдруге відмовився допомагати загарбникам, один з командирів віддав підлеглому наказ розстріляти чоловіка», — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді