Блогер-мільйонник, який називає себе «головним спікером війни», постане перед судом

07:19, 8 вересня 2022
До суду направили обвинувальний акт за фактом поширення інформації, що містить виправдовування збройної агресії РФ проти України.
Блогер-мільйонник, який називає себе «головним спікером війни», постане перед судом
Фото: ОГП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора повідомив, що судитимуть блогера, який називає себе «головним спікером війни» та виправдовує збройну агресію РФ. Про це йдеться у пресслужбі ОГП.

«Слідством встановлено, що чоловік, який народився та проживав у м. Суми, у 2014 року виїхав у РФ. В соцмережах, де він має мільйонну аудиторію у Росії, блогер називає себе головним спікером війни. Наразі він поширює інформацію з території держави-агресора. За його словами, він допомагає росіянам «мобилизоваться и держать информационный удар». Виправдовуючи поразки військових РФ, він розповсюджує класичні фейки російської пропаганди.

Сумська обласна прокуратура в порядку спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно нього за фактом поширення інформації, що містить виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України)», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього військовослужбовця ЗСУ за фактом державної зради. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки