Україна може не потрапити в ЄС до 2024 року: Стефанішина пояснила, від чого це залежить

18:21, 11 вересня 2022
Досвід по отриманню статусу кандидата, який має Україна, треба повторювати багато разів протягом всього періоду до приєднання до ЄС.
Україна може не потрапити в ЄС до 2024 року: Стефанішина пояснила, від чого це залежить
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час телемарафону пояснила, від чого залежить вступ України до ЄС.

За її словами, Україна може не потрапити в ЄС до 2024 року.

«Якщо б це рішення залежало виключно від України, то я б могла спрогнозувати, що у 2024 році Україна могла б почати приєднуватися до ЄС. Але це залежить не тільки від України. Навіть, якщо ми виконаємо угоду про асоціацію, навіть, якщо ми виконаємо всі 7 рекомендацій та почнемо переговори про членство, то на кожному цьому етапі нам потрібно буде мобілізувати єдність 27 країн ЄС, і для початку перемовин, і для завершення перемовин, і для приєднання до ЄС, для відкриття фінансування внутрішнього», - розповіла вона.

За словами Стефанішиної, це означає, що той експіріанс, той досвід по отриманню статусу кандидата, який має Україна, треба повторювати багато разів протягом всього періоду до приєднання до ЄС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області