Жінка, яка в соцмережах заперечувала агресію РФ проти України, постала перед судом

19:03, 14 вересня 2022
Вироком суду жінку позбавлено права протягом 12 років обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.
Жінка, яка в соцмережах заперечувала агресію РФ проти України, постала перед судом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури місцевим судом засуджено жительку м. Золотоноша за вчинення кримінального проступку, пов’язаного з колабораціонізмом (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

«Слідством встановлено, що вказана особа упродовж травня-червня  2022 року поширювала в одній із соціальних мереж матеріали, в яких міститься публічне заперечення здійснення збройної агресії російської федерації проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України.

Під час судового розгляду обвинувачена беззаперечно визнала свою причетність до кримінального проступку та розкаялася у вчиненому.

Вироком Золотоніського міськрайонного суду за вчинення проступку, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України, жінку позбавлено права протягом 12 років обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування», — повідомили у прокуратурі.

Раніше ми писали, що за процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури місцевим судом засуджено жительку м. Черкаси за колабораційну діяльність (ч. 1 ст. 111-1 КК України). 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду