​​Судитимуть киянку, яка передавала ворогу координати для ракетних ударів

19:22, 19 вересня 2022
60-річна мешканка Києва збирала інформацію про місця розташування військової техніки, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктів у Києві та області.
​​Судитимуть киянку, яка передавала ворогу координати для ракетних ударів
Фото: t.me/kyiv_pro_office
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянки України за обвинуваченням у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб, повідомляє пресслужба прокуратури. 
 
За даними слідства, з березня по червень 2022 року 60-річна мешканка Києва, діючи на замовлення представників спецслужб РФ, разом з іншим громадянином України збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у м. Києві та Київській області.
 
Зібрану інформацію, а також фото та координати розташування об’єктів підозрювана через спільника передавала російським кураторам за допомогою мобільних додатків. Загалом у такий спосіб зловмисниця передала дані про 21 вищевказаний об’єкт.
 
Під час обшуку у помешканні обвинуваченої правоохоронці вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії та записи з доказами протиправної діяльності.
 
На даний час обвинувальний акт відносно зловмисниці скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Слідство відносно її спільника триває.

Раніше ми писали, що СБУ затримала агентку ФСБ у Запоріжжі, яка передавала ворогу дані про партизанів на окупованих територіях та місцезнаходження схронів із боєприпасами ЗСУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду