Не лише про повітряну тривогу: про які небезпеки ДСНС надсилатиме сповіщення

23:29, 11 жовтня 2022
Раніше систему протестували.
Не лише про повітряну тривогу: про які небезпеки ДСНС надсилатиме сповіщення
Джерело фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна служба надзвичайних ситуацій буде використовувати систему інформування населення через мобільні телефони, бо вона показала свою ефективність.

Про це пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий сказав на брифінгу, передає «Укрінформ».

«Звичайно, ми будемо використовувати цю систему. Вона показала свою ефективність на Заході. Тому ми переймаємо у них найкращий досвід та втілюємо у життя в українських реаліях сьогодення. Тут йдеться не тільки про сигнали, наприклад повітряної тривоги, або загрозу обстрілів, а й про попередження про надзвичайні ситуації та першочергові дії під час аварій, катастроф, НС техногенного або природного характеру, як то підтоплення, хімічна небезпека та інше», - сказав Хорунжий.

Він зазначив, що систему протестували протягом минулого місяця.

«Є такі вимоги для того, щоб система працювала, як годинник, щоб люди чітко отримували повідомлення у разі загрози. Це дуже важливо. Це повідомлення, які з'являються у дуже короткий термін із коротким порадами, вони проходять поверх усіх інших повідомлень, які є на телефонах та мають гучний сигнал», - додав пресофіцер ДСНС.

Раніше ми писали, що заступник очільника ДСНС України Роман Примуш повідомив, що ДСНС успішно завершила тестування сучасної системи інформування населення Cell Broadcast.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України