Колишнього очільника Міжрегіонального управління Мін’юсту засуджено до 6 років позбавлення волі

12:04, 14 жовтня 2022
Ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду.
Колишнього очільника Міжрегіонального управління Мін’юсту засуджено до 6 років позбавлення волі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 14 жовтня, колегією суддів ВАКС оголошено обвинувальний вирок колишньому керівнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У ході судового розгляду прокурором САП доведено причетність генерал-майора внутрішньої служби до вчинення ним злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а саме отримання щомісяця від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду за нездійснення контролю та перевірки дотримання режиму відбування покарань ув’язненими та господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

За вироком суду колишнього посадовця визнано винуватим за ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, на строк три роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення  шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційного палати Вищого антикорупційного суду.

Відомо, посадовця було викрито на «гарячому» 11 березня 2020 року в рамках спільної операції САП, НАБУ та СБУ. 19 березня 2020 року за дорученням керівника САП йому повідомлено про підозру. 4 березня 2021 року обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченого, проте, за даними ЗМІ, йдеться про Михайла Дзюдзя.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду