США, Британія та Франція засудили заяви РФ щодо «брудної бомби»

10:23, 24 жовтня 2022
Зазначається, що всі три країни висловили єдину позицію і «відкидають відверто брехливі твердження Росії про те, що Україна готується застосувати «брудну бомбу» на власній території».
США, Британія та Франція засудили заяви РФ щодо «брудної бомби»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США, Велика Британія та Франція засудили спроби РФ звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу". Про це повідомляє Держдеп США.

"Ми, міністри закордонних справ Сполучених Штатів, Великої Британії та Франції, знову запевняємо в нашій непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України на тлі агресії РФ. Ми, як і раніше, сповнені рішучості підтримувати зусилля України щодо захисту її території стільки, скільки це знадобиться", - йдеться у спільній заяві.

Зазначається, що всі три країни висловили єдину позицію і "відкидають відверто брехливі твердження Росії про те, що Україна готується застосувати "брудну бомбу" на власній території".

Країни попередили, що викриють будь-яку спробу Кремля використати ці звинувачення як підставу для ескалації.

"Ми також відкидаємо будь-який привід для ескалації з боку РФ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський прокоментував заяву РФ щодо «брудної бомби».

Через брехливі заяви Росії про нібито підготовку застосування Україною так званої "брудної бомби" Україна запрошує моніторингові місії ООН і МАГАТЕ й вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба вважає пропаганду РФ про «брудну бомбу» не лише абсурдною, а й небезпечною – росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва