Кабмін пропонує вдосконалити окремі питання виконання військового обов'язку та проходження військової служби

16:26, 1 листопада 2022
Законопроект передбачає установлення строків проходження військової служби за контрактом від 1 до 10 років та осучаснення деяких положень законодавства.
Кабмін пропонує вдосконалити окремі питання виконання військового обов'язку та проходження військової служби
Фото: charivne.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби» (реєстр. № 8169). Про це повідомив представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук.

Законопроектом пропонується:

— вдосконалити визначення співвідношення військових звань сержантського складу та унормувати можливість зарахування строку вислуги років у військовому званні, що було присвоєно військовослужбовцям рядового, сержантського і старшинського складу, до проведення переатестації, для отримання чергового оновленого військового звання;

— врегулювати деякі норми щодо встановлення, зміни або припинення правових відносин між державою та громадянами України в питаннях виконання останніми військового обов’язку, зокрема пов’язаних із підготовкою громадян до військової служби, їх припискою до призовних дільниць, призовом на військову службу та проходженням ними строкової військової служби;

— запровадити випробування при прийнятті на військову службу за контрактом;

— установити строки проходження військової служби за контрактом від 1 до 10 років;

— осучаснити деякі положення законодавства та розділити їх у часі (на мирний час та особливий період – поза та в межах періодів проведення мобілізації, дії воєнного стану та стану війни) за результатами проведеного в державі правого режиму воєнного стану, а також особливостей функціонування держави в разі оголошення стану війни.

Раніше ми писали, що Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 1 листопада.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду