ОАСК просять зупинити дію розпорядження Уряду щодо передачі АТ «Чорноморнафтогаз» раніше арештованих активів облгазів

19:40, 11 листопада 2022
Цим розпорядженням Кабмін доручив АРМА передати в управління АТ «Чорноморнафтогаз» раніше заарештовані активи операторів газорозподільних систем.
ОАСК просять зупинити дію розпорядження Уряду щодо передачі АТ «Чорноморнафтогаз» раніше арештованих активів облгазів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано заяву про забезпечення позову до Кабінету Міністрів України. Позивач просить суд зупинити дію розпорядження Уряду від 28.05.2022 р. №429-р «Деякі питання управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, у виняткових випадках». Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

Відповідна заява надійшла до суду до подання позову, як це передбачено положеннями Кодексу адміністративного судочинства України.

Вказаним розпорядженням Кабінет Міністрів доручив Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передати в управління АТ "Чорноморнафтогаз" раніше заарештовані активи операторів газорозподільних систем.

Серед вимог заяви про забезпечення позову – заборонити АРМА та АТ «Чорноморнафтогаз» вчиняти будь-які дії на виконання розпорядження КМУ від 28.05.2022 р. №429-р, здійснювати управління активами, зазначеними у додатку (переліку) до розпорядження, вчиняти дії, спрямовані на зміну Наглядових рад, органів управління та виконавчих органів облгазів тощо.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Раніше ми писали, що ОАСК відмовив телеканалу «Наш» у задоволенні позову до Нацради з питань телебачення і радіомовлення. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду