САП оскаржить виправдання ексначальника Бердянського порту

17:40, 11 листопада 2022
Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить виправдувальний вирок у справі про завдання 2,5 млн грн збитків Бердянській філії АМПУ.
САП оскаржить виправдання ексначальника Бердянського порту
Фото: Слово і діло
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оскаржить вирок ВАКС від 11 листопада, яким колишніх начальника Бердянської філії АМПУ та керівницю комерційної компанії визнано невинуватими у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, та пособництві у такому зловживанні відповідно. Про це повідомляє пресслужба САП. 

У межах досудового розслідування прокурорами САП та детективами НАБУ встановлено, що у 2018 - 2019 роках посадовець філії, діючи у злочинній змові з представником комерційної компанії, забезпечив перерахування 2,5 млн грн за фактично не поставлене обладнання.

Заслухавши доводи сторін та дослідивши докази у справі, суд ухвалив вирок, яким виправдав колишнього начальника однієї з філій АМПУ у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України у зв’язку з недоведеністю його вини.

Колишню керівницю компанії суд виправдав за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, проте визнав винуватою за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України та на підставі ч. 1 ст. 49 КК України звільнив особу від призначеного покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Нагадаємо, що ВАКС виніс виправдальний вирок ексначальнику Бердянської філії Адміністрації морських портів України Олександру Барчану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя