Коло родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про її народження, розширять, — Мінреінтеграції

12:35, 13 листопада 2022
На період воєнного стану роширять коло осіб-родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про народження безпосередньо в Україні.
Коло родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про її народження, розширять, — Мінреінтеграції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Розширять коло родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про її народження. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Так, на засіданні Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, проведеному під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук обговорювали, як узаконити факт народження дитини в сім’ї українців, які через війну опинились за кордоном і втратили документи.

Вирішили напрацювати нову редакцію Інструкції про порядок реєстрації актів цивільного стану. Раніше її було затверджено спільним наказом Мін’юсту та МЗС від 23.05.2001 № 32/5/10.

Осучаснення Інструкції розширить на період воєнного стану коло осіб-родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про народження безпосередньо в Україні.

Також ухвалено забезпечити можливість консулам дипустанов України за кордоном видавати дублікати свідоцтв про народження українського зразка колишнім жителям ТОТ, які виїхали та перебувають за межами країни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області