Оголошено вирок 5 учасникам корупційної схеми, яка завдала «Електроважмашу» понад 7 млн грн збитків

16:17, 22 листопада 2022
Одного учасника злочинної схеми суд виправдав.
Оголошено вирок 5 учасникам корупційної схеми, яка завдала «Електроважмашу» понад 7 млн грн збитків
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

22 листопада колегія суддів ВАКС оголосила вирок 5 учасникам корупційної схеми, яка завдала державному підприємству «Електроважмаш» збитків на понад 7 млн грн під час продажу запасних частин. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 

За вироком суду 4 осіб визнано винуватими за ч. 2 ст. 364 КК України та засуджено:

колишнього заступника директора ДП «Завод «Електроважмаш» до 4 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень строком на 3 роки;

начальника управління «Заводу «Електроважмаш» до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень строком на 2,5 роки;

кінцевого бенефіціара чеської компанії-учасниці схеми до 4 років ув'язнення;

директорку чеської компанії до 3,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки.

Також особи мають сплатити по 17 тис. грн штрафу.

"Разом з тим, суд виправдав ще одного учасника злочинної схеми, колишнього заступника директора заводу «Електроважмаш» у зв'язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення.

САП не погоджується з вироком в частині виправдування та оскаржить його в суді апеляційної інстанції.

У 2017 році посадовці ДП «Завод «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, яка зареєстрована у Чеській Республіці (м. Прага), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Проте слідством з’ясовано, що запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600,3 тис. євро, були реалізовані литовській компанії за майже вдвічі більшою вартістю, а саме 1,22 млн євро. В результаті державне підприємство недоотримало понад 7 млн грн", - повідомили у САП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області