Скіфське золото, зброя, елітні авто: суд наклав арешт на майно президента «Мотор Січі», фото

14:40, 24 листопада 2022
Серед вилученого – раритетні автомобілі, вогнепальна зброя, Скіфське золото і предмети античних часів та Київської Русі.
Скіфське золото, зброя, елітні авто: суд наклав арешт на майно президента «Мотор Січі», фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України розшукала активи президента АТ «Мотор Січ» на сотні мільйонів гривень. Це майно намагалися приховано вивезти з України, щоб уникнути його арешту у межах кримінального провадження. Про це повідомляє СБУ.

Серед вилученого – раритетні автомобілі та вогнепальна зброя, а також Скіфське золото і предмети античних часів та Київської Русі.

Зазначено, що в результаті слідчо-оперативних дій встановлено учасників оборудки. Ними виявились декілька керівників структурних підрозділів заводу.

Саме вони намагались сховати майно свого очільника на території підконтрольних комерційних структур. У подальшому посадовці планували нелегально вивезти «активи» за межі нашої держави.

Втім, контррозвідники та слідчі СБУ спрацювали на випередження, своєчасно встановили місцезнаходження цих схованок та їх організаторів.

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, в рамках розслідування у кримінальному провадженні стосовно президента АТ «Мотор Січ» та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства оперативними заходами встановлено і вилучено культурні цінності та колекційні автівки, які їм належать.

Серед вилученого 7 елітних автомобілів, які перебували у володінні президента акціонерного товариства, 4 з них є раритетними, катер, зброя, майже 100 старовинних золотих прикрас, частина яких датується 450-550 рр н.е. та була популярною у населення Криму і півдня України. Це рідкісні ювелірні прикраси, що відносяться до унікальних матеріальних та духовних пам’яток давнини. Також вилучено понад 400 монет, частина з яких датована ІІІ ст. до н.е. і понад 50 золотих пластин.

За клопотанням прокурорів на все вилучене майно судом накладено арешт.

За даними слідства, президент АТ «Мотор Січ» надав доручення наближеній до нього особі приховати це майно від можливої конфіскації та арешту, а в подальшому вивезти його з території України.

Наразі встановлюється вартість вилученого, тривають експертизи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді