Українців просять не користуватися деякою побутовою технікою: від чого слід відмовитись

08:19, 25 листопада 2022
Поки не слід користуватися пральними машинами, мікрохвильовими печами, електричними духовками та, за можливості, ліфтами.
Українців просять не користуватися деякою побутовою технікою: від чого слід відмовитись
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українців закликають відмовитися від використання низки звичних побутових приладів, поки ситуація в енергетичній системі не стабілізується.

Поки не слід користуватися пральними машинами, мікрохвильовими печами, електричними духовками та, за можливості, ліфтами. Про це повідомив експерт енергетичних програм «Центру Разумкова» Максим Белявський, передає «Обозреватель».

«Хотів би звернути увагу тих громадян, яким увімкнули електропостачання: варто втриматися в найближчі кілька днів від увімкнення частини побутових приладів, таких як пральна машина, мікрохвильові та духові печі. Важливо максимально обмежити використання побутових приладів саме зараз, у цей період, оскільки енергосистема зараз балансується», - сказав Белявський.

Він також зазначив, що ліфти споживають велику кількість електрики, тож якщо є фізична можливість ними не користуватися - це слід робити й підніматися на потрібний поверх самостійно. Тим не менш, у ліфті слід розмістити аптечку й питну воду.

Експерт також закликає зробити запас продуктів, бажано калорійних і які можуть довго зберігатися, та питної й технічної води.

«Якщо є можливість придбати радіо, зробіть це, щоб залишатися в інформаційному потоці. Щодо власників багатоквартирних будинків, варто організовуватись у робочі групи, ініціювати збори та зібрати кошти на генератори, які зараз завозять в Україну дедалі частіше», - порадив експерт.

Він також зазначив, що попри цілодобову роботу енергетиків, темпи відновлення та ремонтних робіт уповільнюються зокрема й через несприятливі погодні умови, через які виникає обледеніння ліній електропередач.

«Хоч би як ворог нас обстрілював, ми однозначно все переживемо як на військовому, так і на енергетичному фронті. Енергетики роблять зараз більше, ніж можуть, вони працюють цілодобово», - каже експерт.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду