Трьох співробітників Херсонського СІЗО підозрюють у держзраді

23:17, 28 листопада 2022
За даними слідства, отримавши «посади» і одягнувши форми з позначками «Z» та іншою атрибутикою РФ, вони діяли на порушення міжнародних правових норм та стандартів поводження з ув'язненими.
Трьох співробітників Херсонського СІЗО підозрюють у держзраді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано трьох співробітників Херсонського слідчого ізолятора. Їх підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювані, двоє з яких обіймали керівні посади у державній установі, після захоплення Херсона перейшли на бік ворога. Вони погодилися служити в окупаційному правоохоронному органі - так званому "Управлінні служби виконання покарань Херсонщиною". Один з них обійняв посаду так званого помічника начальника з роботи з громадськістю, а решта двоє стали старшими оперуповноваженими.

Отримавши "посади" і одягнувши форми з позначками "Z" та іншою атрибутикою РФ, вони діяли на порушення міжнародних правових норм та стандартів поводження з ув'язненими. У разі непокори окупантам до утримуваних застосовувався психологічний та фізичний тиск.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва