Коли фізособа звільняється від обов’язкового подання декларації про доходи

00:00, 22 грудня 2022
Податківці навели перелік випадків, за яких фізособа звільняється від обов’язкового подання декларації про майновий стан та доходи.
Коли фізособа звільняється від обов’язкового подання декларації про доходи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна податкова служба у Кіровоградській області роз’яснила, коли фізособа звільняється від обов’язкового подання декларації про доходи.

Відповідно до п. 179.1 ПКУ платник податку зобов'язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи.

Водночас п. 179.2 ПКУ обов'язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:

  • від податкових агентів, які згідно з цим розділом не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;
  • виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених цим розділом;
  • від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких не оподатковується, або оподатковується за нульовою ставкою або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, був сплачений податок;
  • у вигляді об'єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ПКУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді