Кияни шляхом електронного голосування підтримали перейменування станцій метро «Дружби народів» та «Льва Товстого»

17:20, 13 січня 2023
Також громадяни підтримали перейменування бульвару Перова.
Кияни шляхом електронного голосування підтримали перейменування станцій метро «Дружби народів» та «Льва Товстого»
Джерело фото: kyiv.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кияни віддали понад 100 тисяч голосів за перейменування семи міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф та її сателітами. Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, пише КМДА.

«У столиці вже перейменовано понад 200 вулиць, провулків, проспектів, бульварів та площ. І врешті-решт ми перейшли до перейменування станцій столичного метрополітену. Ці всі перейменування покликані не просто позбавити від російської колоніальної культури, а фактично наразі, коли з’явиться площа Українських Героїв замість площі Льва Товстого, і відповідної станції метро, а також замість вулиці Льва Товстого з’явиться вулиця Скоропадського, ми будемо мати дві вісі на центральній мапі Києва.

Перша вісь почнеться від Європейської площі, пройде через Майдан Незалежності, Бессарабську площу і завершиться площею Українських Героїв.

А друга – від вулиці Володимирської, пройде через бульвар Тараса Шевченка, вулицю Скоропадського, Симона Петлюри та завершиться центральним залізничним вокзалом.

У результаті ми з вами будемо йти вулицями, назви яких мають імена тих людей, які точно боролись за Україну і відстоювали права та свободи нашого народу», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що наразі кияни шляхом електронного голосування також підтримали перейменування станції метро «Дружби народів» на честь історичної назви місцевості – «Звіринецька» та надання проєктній станції метрополітену «Проспект Правди» назву «Варшавська», а також зокрема підтримали перейменування бульвару Перова на Воскресенський, а проспекту Визволителів – на проспект Георгія Нарбута.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська