Блекаут в Одесі: майже 500 тисяч абонентів без світла, найближчі два дні будуть найскладнішими

18:42, 4 лютого 2023
Зараз заживлена тільки критична інфраструктура міста.
Блекаут в Одесі: майже 500 тисяч абонентів без світла, найближчі два дні будуть найскладнішими
Фото: Думська
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Одеса знеструмлена внаслідок масштабної аварії на підстанції. Майже у 500 тисяч абонентів в Одесі і Одеському районі наразі без світла. Про це повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

"На одному з енергетичних об’єктів НЕК «Укренерго» виникла серйозна аварія, яка спричинила пожежу. Через це практично повністю був знеструмлений Одеській район та місто Одеса. Станом на зараз світла немає майже у 500 тис. абонентів. Нами були прийняті екстрені заходи для ліквідації наслідків аварії та відновлення роботи енергосистеми", - розповів Марченко.

За його словами, до Одеси терміново були відряджені Міністр енергетики та голова «Укренерго».

«Разом з ними вже провів термінове засідання оперативного штабу з ліквідації аварії та подачі електроенергії до споживачів. Задіяні усі служби та засоби. Пошкодження комплексні та дуже важкі, тож зараз давати якісь прогнози щодо завершення ремонту поки зарано. Теплопостачання, водовідведення та водопостачання працюють в штатному режимі», - зазначив голова Одеської ОВА.

Він додав, що вже сьогодні ввечері в Одесу доставлять перші генератори які є в наявності у Міністерства енергетики і ДСНС, та будуть задіяні для підключення критичної інфраструктури.

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький вже дав брифінг у Одесі, де розповів про поточну ситуацію з енергопостачанням.

"Зараз заживлена критична інфраструктура міста, зокрема системи водопостачання, водовідведення, теплозабезпечення", - сказав він.

За його словами, "Укренерго" разом з мережевим оператором "ДТЕК Одеські електромережі", Міненерго, ДСНС, іншими службами відпрацьовує можливість перепідключення критичної інфраструктури на автономні джерела.

"Таким чином ми звільнимо потужність, яку зможемо передати звичайним споживачам в місті й області", - пояснив керівник системного оператора. 

Над проблемою працює обласна, міська ради та енергетики намагатимуться подавати світло хоча б на кілька годин на добу.

Основною причиною чергової аварії на підстанції на Одещині є великі навантаження на мережі й так потрощених підстанцій, сказав Кудрицький. 

"Сьогодні й завтра, як мінімум, ми будемо в такому ж форматі. Але прогнозів на дні чи тижнів ми не можемо", — додав він. 

Нагадаємо, що Денис Шмигаль доручив завезти до Одеси всі потужні генератори, які є в наявності у Міненерго, а також газотурбінну електростанцію потужністю 25 МВт. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду