У небі над Україною літають російські повітряні кулі з кутовими відбивачами

16:19, 14 лютого 2023
В українському небі постійно чергує винищувальна авіація.
У небі над Україною літають російські повітряні кулі з кутовими відбивачами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У повітряному просторі України 14 лютого фіксуються російські повітряні кулі з кутовими відбивачами. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, передає УП.

«Ймовірно, це повітряні кулі з кутовими відбивачами, про які ми говорили нещодавно (12 лютого було зафіксовано над Дніпропетровщиною – «Главком»). Українська Протиповітряна оборона радіолокаційно спостерігає ці повітряні цілі, які рухаються в повітряних потоках з невеликою швидкістю. В українському небі постійно чергує винищувальна авіація. Ситуація контрольована», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці кулі можуть бути різного розміру (діаметром метр-півтора), але достатнього для підйому кутового відбивача.

Противник використовує такі літаючі об’єкти для проведення розвідки, відволікання нашої ППО, як хибну ціль, розтлумачив речник Повітряних сил. Радіолокаційні відбивачі на них є засобом збільшення помітності.

Нагадаємо, що влада Молдови закрила повітряний простір. У небі над країною було помічено російський розвідувальний дрон. Згодом стало відомо, що заборону на польоти скасовано.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська