Офіс Генпрокурора навів список арештованого майна Оксани Марченко: фото

16:05, 23 лютого 2023
Під забороною відчуження та розпорядження опинилися будинки дружини Віктора Медведчука у Києві та Ялті, 10 транспортних засобів преміум-класу.
Офіс Генпрокурора навів список арештованого майна Оксани Марченко: фото
Фото: pravda.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як писала «Судово-юридична газета», суд арештував майно Оксани Марченко на суму понад 5,6 млрд гривень. Її підозрюють у фінансуванні окупантів.

Так, за клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд наклав арешт на корпоративні права та майно суб’єктів господарювання, які проводили фінансові операції на користь рф. Їх кінцевим бенефіціаром є дружина колишнього народного депутата України, лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», який позбавлений українського громадянства Віктора Медведчука.

Офіс Генерального прокурора навів список арештованого майна Оксани Марченко.

Арештовано корпоративні права на 2,6 млрд грн у 18 компаніях і підприємствах, об’єкти нерухомості, земельні ділянки і транспортні засоби.

Прокурори також забезпечили арешт іменних акцій в трьох обленерго на понад 3 млрд грн, якими вона володіє через офшорні компанії.

Під забороною відчуження та розпорядження будинки дружини колишнього народного депутата України у Києві та Ялті, 10 транспортних засобів преміум-класу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 3 ст. 110-2 КК України), здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області.

В ході розслідування встановлено, що учасники схеми переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвд рф в окупованому Криму та платили податки і збори на користь країни-агресора.

Наразі трьом особам повідомлено про підозру, серед них – дружина екснардепа та двоє керівників ТОВ. Одному з них вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду