Уряд скасував низку застарілих інструментів регулювання

21:30, 17 березня 2023
Уряд скасував видачу голограм на СD, без яких роздрібний продаж дисків був заборонений.
Уряд скасував низку застарілих інструментів регулювання
Джерело фото: es.rollingstone.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

17 березня Кабмін скасував низку застарілих інструментів у рамках дерегуляції економіки. Про це повідомляє Мінекономіки.

Так, рішенням Уряду скасовані:

1) видача контрольних марок на розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних. Йдеться про голограми на СD, без яких роздрібний продаж дисків був заборонений.

2) висновок науково-дослідної організації стосовно технічної неможливості знешкодження та утилізації шкідливих речовин, відходів виробництва та стічних вод.

3) висновок про те, що товари, які використовуються для розвитку виробництва і забезпечення споживання біологічних видів палива, не виробляються та не мають аналогів в Україні. Як було зазначено під час розгляду питання Міжвідомчою робочою групою цей інструмент також наразі є застарілим та недіючим.

«Також своїм рішенням Уряд передав повноваження щодо видачі свідоцтва представника у справах інтелектуальної власності (патентного повіреного) до Національного органу інтелектуальної власності. До сьогодні ці повноваження належали Мінекономіки при тому,  що згідно закону функції щодо атестації та реєстрації патентних повірених здійснює Національний орган інтелектуальної власності», – йдеться у повідомленні.

Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що досі чинні багато неактуальних інструментів, які не мають практичного значення і сьогодні не використовуються, або використовують дуже обмежено.

«Поступово ми скасуємо всі такі інструменти, що лише засмічують регуляторне поле», – пообіцяла міністр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду