Ірина Верещук закликала не зловживати допомогою для ВПО

15:59, 20 березня 2023
Міністр нагадала, за яких умов особа не може претендувати на допомогу для ВПО від держави.
Ірина Верещук закликала не зловживати допомогою для ВПО
Джерело фото: Мінреінтеграції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна допомога має надаватися лише тим, хто її потребує. На цьому під час інтерв’ю телеканалу «Суспільне» заявила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, коментуючи випадки зловживання правом на допомогу ВПО.

За словами міністра, трапляються випадки, коли люди намагаються незаконно отримати допомогу, яку надає держава внутрішнім переселенцям.

Наприклад, люди евакуюється потягом, доїжджає до пункту призначення, отримують допомогу для ВПО і знову повертаються додому.

«Ще один приклад – людина зареєструвалася як внутрішньо переміщена особа, але виїхала за кордон. Тобто, перебуваючи за кордоном й отримуючи допомогу там, додатково отримує гроші як внутрішній переселенець», – розповіла Верещук.

Міністр нагадує, коли людина виїхала за кордон, вона не може претендувати на гроші як ВПО. Так само, коли особа повернулася додому і продовжує отримувати допомогу як внутрішній переселенець.

«Відносини між державою і громадянами мають будуватися на довірі. Тому закликаю українців бути свідомими. Чесність – це маркер зрілого суспільства», – зазначила Ірина Верещук.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва