Ткаченко виступив за державне регулювання Telegram

12:00, 28 квітня 2023
За словам Олександра Ткаченка, питання «регулювання» Телеграму поки що перебуває на обговоренні на рівні «давайте поговоримо».
Ткаченко виступив за державне регулювання Telegram
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні настав час включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави із месенжером «Телеграм». Про це заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Телеграм створив у собі спільноту, яка закрита від суспільства, тоді як усі медіа, що підпадають під закон «Про медіа», відкриті, відомі їх власники, є певна звітність тощо. Тому телеграм - це питання, яке потребує реально експертного обговорення», - сказав Ткаченко.

Міністр зазначив, що його плюсом є швидке донесення інформації, зокрема й для населення, яке перебуває на тимчасово окупованих територіях.

«З іншого боку - анонімні телеграм-канали і величезна кількість російських активностей там. Окрім того, у телеграму немає зворотного зв'язку. Який він не був би у фейсбуку чи гуглу, але він є, ми принаймні знаємо, до кого звертатися. До кого звертатися в телеграмі, це питання непросте», - додав він.

На запитання, чи буде запроваджено якийсь державний контроль щодо телеграму або заборону, міністр зазначив, що не говорив про заборону, а радше про певне регулювання.

«Тому що телеграм-канали збирають кошти, і ми не знаємо чи платять вони податки - це перше питання. Друге питання - це знов таки з точки зору прозорості, власності, співпраці з суспільством, і розуміння того, у який спосіб ця взаємодія відбувається», - додав Ткаченко.

Водночас міністр зазначив, що так зване регулювання телеграму - поки що перебуває на обговоренні на рівні «давайте поговоримо». «Але я думаю, що час настав включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави з телеграмом», - наголосив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська