Незаконно постачав цінну деревину до ЄС: на Буковині викрито підприємця

00:00, 13 травня 2023
Правоохоронці виявили вантажний автомобіль, який перевозив до Європи понад 27 куб м пиломатеріалів породи «акація біла».
Незаконно постачав цінну деревину до ЄС: на Буковині викрито підприємця
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні діє заборона на вивезення з країни цінних та рідкісних дерев. Однак директор одного з приватних лісозаготівельних підприємств Чернівецької області знехтував законом. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що чоловік налагодив схему незаконного переміщення через митний кордон України пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев до країн ЄС.

За даними слідства, аби уникнути викриття, підприємець оформляв митні документи онлайн, через сусідню з Буковиною митницю, вносив до митної декларації дані, що не відповідають реальному виду сировини, яку експортує.

Злочинна діяльність ділка добігла кінця, коли у пункті пропуску «Порубне-Сірет» Чернівецької області правоохоронці викрили вантажний автомобіль, який перевозив до Європи понад 27 куб м пиломатеріалів породи «акація біла».

За результати проведених обшуків за місцем проживання зловмисника та здійснення ним підприємницької діяльності виявлено і вилучено чорнові записи, комп’ютерну техніку та пиломатеріали.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду