Підрив Каховської ГЕС: понад 60 закладів освіти під загрозою підтоплення

16:27, 6 червня 2023
Освітянам, науковцям та учням, які зараз перебувають у зонах підтоплення, треба переміститися до безпечних місць відповідно до рекомендацій місцевої влади.
Підрив Каховської ГЕС: понад 60 закладів освіти під загрозою підтоплення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство освіти і науки України повідомило, що понад 60 закладів освіти під загрозою підтоплення через підрив Каховської ГЕС російськими окупаційними військами. Про це йдеться на офіційному сайті МОН.

«Наслідки руйнації можуть бути катастрофічними. Через черговий злочин держави-терориста у зоні підтоплення опинилися 80 населених пунктів. Підрив Каховської ГЕС, ймовірно, затопить приблизно 27 дошкільних навчальних закладів, 15 шкіл, 6 закладів професійно-технічної та 15 закладів вищої освіти, 2 наукові установи НАН України. На жаль, кількість руйнувань, можливо, збільшиться. Частина цих закладів розташована на тимчасово окупованих територіях», - сказано у повідомленні.

У МОН зазначають, що освітянам, науковцям та учням, які зараз перебувають у зонах підтоплення, важливо переміститися до безпечних місць відповідно до рекомендацій місцевої влади.

«На даний час обласною владою організовано евакуацію мешканців автобусами до м. Херсона, далі до м. Миколаєва і звідти до м. Хмельницького. Курсуватиме на залізничному вокзалі з м. Херсона евакуаційний потяг до м. Миколаєва», - додали у відомстві.

Нагадаємо, що Каховська ГЕС майже повністю опинилася під водою

У Силах оборони півдня відповіли, навіщо окупанти підірвали Каховську ГЕС.

В Укргідроенерго заявили, що внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. 

Додамо, що підрив Каховської ГЕС не зупинить контрнаступ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд