У ПФУ пояснили – чи можна сплачувати добровільні внески за людину незалежно від того, де вона перебуває

21:08, 12 червня 2023
Для того, щоб до страхового стажу було зараховано один повний місяць, сума добровільного внеску повинна бути не меншою від розміру мінімального страхового внеску, наразі це 1 474 грн.
У ПФУ пояснили – чи можна сплачувати добровільні внески за людину незалежно від того, де вона перебуває
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Пенсійному фонді пояснили, чи можна сплачувати за маму добровільні внески, якщо ви проживаєте за кордоном, а ваша мама переїхала до вас і їй до пенсії залишилось два роки.

«Сплачувати добровільні внески за людину можна незалежно від того, де вона перебуває. Щоб скористатися можливістю добровільної участі, необхідно укласти Договір з Пенсійним фондом України саме в електронній формі. (Ознайомитись з інформацією як укласти Договір на добровільну участь можна тут). Зробити це можна, перебуваючи у будь-якому місці – чи то в Україні, чи то за кордоном.

Сплачувати добровільні внески можна до того часу, коли вашій мамі буде призначено пенсію», - розповіли у ПФУ.

Водночас там зазначили, що для того, щоб до страхового стажу було зараховано один повний місяць, сума добровільного внеску повинна бути не меншою від розміру мінімального страхового внеску, який становить 22% від мінімальної заробітної плати. Наразі це 1 474 грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва