Росіяни використали підрив Каховської ГЕС для посилення окупаційного режиму в Херсонській області, – Маляр

20:49, 14 червня 2023
Заступниця міністра оборони розповіла, як окупанти, підірвавши Каховську ГЕС, використали затоплення для посилення тиску на місцевих жителів.
Росіяни використали підрив Каховської ГЕС для посилення окупаційного режиму в Херсонській області, – Маляр
фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російські окупанти скористалися трагічними наслідками підриву Каховської ГЕС для посилення окупаційного режиму на тимчасово окупованій території Херсонської області. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона сказала, що з початком масової евакуації населення із затопленої місцевості командування російських окупаційних військ ввело додаткові жорсткі фільтраційні заходи задля виявлення громадян із проукраїнськими настроями.

"На блокпостах російські військовослужбовці за дозвіл виїхати людям у безпечні місця змушували їх платити значні суми грошей і віддавати виявлені під час обшуків цінні речі й коштовності", – розповіла вона.

За інформацією Маляр, російські загарбники забирали й одразу знищували українські паспорти, свідоцтва про народження й інші документи, отримані в Україні. Окрім того, окупанти викрадали особисте майно громадян з покинутих власниками будинків і квартир.

"Водночас представники російських окупаційних адміністрацій під час знімання пропагандистських відеороликів так званими журналістами цинічно заявляли про нібито здійснення успішної організованої евакуації цивільного населення, хоча жодних практичних заходів для цього вжито не було", – наголосила заступниця глави МО України.

Маляр додала, що окупанти також забороняли роботу місцевим волонтерам щодо надання постраждалим гуманітарної допомоги, зокрема щодо доправляння (їжі, води, одягу, ліків тощо).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду