Зеленський приїде на саміт НАТО за однієї умови — Офіс Президента

12:30, 30 червня 2023
Президент планує відвідати саміт, але це відбудеться лише за умови, якщо Україна отримає задовільний результат, зазначив заступник голови ОП Ігор Жовква.
Зеленський приїде на саміт НАТО за однієї умови — Офіс Президента
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський не поїде на саміт НАТО у Вільнюсі наступного місяця, якщо лідери країн Альянсу проявлять «дефіцит мужності», заявив у коментарі агентству Reuters заступник голови Офісу Президента Ігор Жовква.

«Якщо на Вільнюському саміті не буде результату, у нього немає причин і часу їхати», – сказав Жовква, нагадавши, що Україна на саміті хоче отримати запрошення почати процес вступу до НАТО.

«Президент не поїде... на саміт, якщо лідери будуть схильні до дефіциту мужності чи проявлять його в той час, як Україна з усією своєю мужністю, волею, силою і високим моральним духом бореться з російською агресією», – додав він.

Нагадаємо, що саміт НАТО у Вільнюсі пройде 11-12 липня. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що країна на саміті НАТО очікує отримати гарантію запрошення в Альянс.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна хоче отримати від НАТО чіткий сигнал, який зафіксував би шлях країни до членства в Альянсі. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва